İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü​nden konservatuvar binasına ilişkin açıklama:

ABONE OL

"Konservatuvarımızın başarılı çalışmalarını devam ettirmesine mekan olarak imkan sağlayacak nitelikli bir bina temini çalışmaları olumlu sonuçlanmış ve 4 bin 250 metrekare kapalı, 1000 metrekare açık olmak üzere toplamda 5 bin 250 metrekarelik alana sahip yeni bir bina kiralanmıştır" "Kiralanan bina konservatuvarımızın tüm hizmetlerini aksamadan sürdürmesine imkan tanıyacak niteliklere sahiptir"

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü​, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarının çalışmalarını devam ettirmesine imkan sağlayacak nitelikli bina temini çalışmalarının sonuçlandığını ve yeni bir binanın kiralandığını duyurdu.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, konservatuvarın temellerinin 1914'te Cemil Topuzlu Paşa'nın girişimleriyle İstanbul Şehremaneti'ne (Belediyesine) bağlı olarak ilk resmi sahne ve müzik sanatları okulu olan Darülbedayi'nin kurulmasıyla atıldığı, 14 Eylül 1925'te İstanbul Konservatuvarı adını alan kurumun, 5 Şubat 1944 tarihli yönetmelikle İstanbul Belediye Konservatuvarı adıyla çalışmalarını sürdürdüğü, 1986'da İstanbul Üniversitesine bağlanarak çalışmalarını İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı olarak devam ettirdiği anlatıldı.

Konservatuvarın müzik, sahne sanatları, müzikoloji alanlarında tüm ana dallar ile ulusal ve uluslararası alanlarda yetkin 210 akademik ve 25 idari personelle sanata önemli katkılar sunduğu belirtildi.

Müzik ve Bale Ortaokulu'nda 60, Müzik ve Sahne Sanatları Lisesinde 40, lisans bölümünde 430, lisansüstü programda ise 50 olmak üzere toplam 580 öğrencinin İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında eğitim aldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Bu eğitimler şimdiye kadar 51 derslik, ofis alanları, kütüphane, yemekhane ve kantin, depo ve giyinme odası, konser salonu ve ses kayıt odası olarak 82 bağımsız bölümde 3 bin 650 metrekarelik alanda verilmiştir. Verilen hizmetin niteliği, sahip olunan akademik kadro ve öğrenci sayısı itibarıyla üniversitemiz devlet konservatuvarı köklü bir kurum olarak öne çıkmaktadır. Böylesine nitelikli ve köklü bir kurumun yıllardır hizmet verdiği Kadıköy'deki 2 katlı binasının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon yapılacağı gerekçesiyle tahliye edilmesi talep edilmiştir. Bu durum karşısında üniversite yönetimimiz harekete geçmiş, yetkili kurullarında konuyu değerlendirerek konservatuvarımızın başarılı çalışmalarını hiçbir aksamaya meydan vermeden devam ettirmesine imkan tanıyacak bir bina arayışına kiralama mevzuatının gereklerine göre başlamıştır.

Üniversite yönetimimizin yoğun girişimleri neticesinde devletimizin ilgili kurumlarıyla iş birliği halinde konservatuvarımızın başarılı çalışmalarını devam ettirmesine mekan olarak imkan sağlayacak nitelikli bir bina temini çalışmaları olumlu sonuçlanmış ve 4 bin 250 metrekare kapalı, 1000 metrekare açık olmak üzere toplamda 5 bin 250 metrekarelik alana sahip yeni bir bina kiralanmıştır. Kiralanan bina konservatuvarımızın tüm hizmetlerini aksamadan sürdürmesine imkan tanıyacak niteliklere sahiptir.

Açıklamada, Süreci yakından takip eden ve desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya özellikle teşekkürlerimizi sunuyoruz. denildi.